In samenwerking met de Schaapskudde Epe – Heerde vindt dit jaar op zaterdag 3 juni in Epe op het grasveld naast de Grote Kerk het traditionele Schaapscheerdersfeest plaats. De schapen worden op ambachtelijke wijze met de knipschaar geschoren. Burgemeester Tom Horn zal deze happening openen om 10:00 uur en voor deze gelegenheid ook proberen om een schaap te scheren.

Al vroeg vertrekt de kudde vanaf de Schaapskooi op de Renderklippen en komen dan rond ± 09:00 uur het centrum van Epe binnen te wandelen.
Route: Vertrek 8.00 uur Renderklippen – Langs begraafplaats Norelbos – Norelbosweg – Belvedereweg – Klokbekerweg – Oversteek Kamperweg dan zandpad richting Wachtelenberg – Wachtelenbergweg – Lohuizerweg – Willem Tellstraat – Quickbornlaan – Hoofdstraat – Grote Kerk.

Vanaf 10:00 uur zijn de schapenscheerders aan het werk om tussen de 75 en 100 schapen van hun dikke vacht te ontdoen. Naast dit schouwspel is er ook een kleinschalige Brocante markt. Veluws Museum “Hagendoorns Plaatse” is aanwezig met demonstraties spinnen, touwdraaien en met handgemaakte producten van o.a schapenwol. Het Spincafé – bestaande uit 6 dames – laten zien wat je allemaal met wol kan doen zoals natuurlijk breien, maar ook vilten en knopen etc.
De markt duurt tot ongeveer 16:00 uur. De schapen gaan geknipt en geschoren weer terug naar de schaapskooi

meer info schaapskudde-epe-heerde.nl

Voor de Brocantemarkt zijn nog enkele kramen te huur. Deze kosten € 25.-  incl. Interesse? Neem contact op met Nico Fernhout 0653898348 of mail naar info@ov-epe.nl