Tijdens de Sinterklaas intocht op 25 november aanstaande lopen er ook 3 Glutenvrije Groene Pieten mee in de optocht.
Speciaal voor kinderen met de auto-immuunziekte coeliakie. Zij moeten om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen niet altijd feestelijk. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet, want van kruimels op de handschoen worden zij al ziek.

HOE HERKENT GLUTENVRIJE PIET JOU?: Op https://www.ncv.nl/glutenvrije-piet kunnen kinderen een vlag of kleurplaat downloaden. Print deze vlag hang ‘m aan je pietenmuts of plak ‘m om een stokje heen. Als je ‘m goed omhoog houdt, ziet Glutenvrije Piet dat jij de glutenvrije kruidnoten mag hebben! Je kunt ook de kleurplaat downloaden, inkleuren en omhoog houden.

HOE HERKEN JE GLUTENVRIJE PIET?: Alle Glutenvrije Groene Pieten dragen een speciale NCV tas, met daarin de glutenvrije kruidnoten, zodat ze niet vermengd worden met ander snoepgoed. Sommige Glutenvrije Pieten houden een vlag omhoog met het Glutenvrije Piet logo erop, anderen zullen zich op een andere manier onderscheiden…maar let goed op, je herkent ze vast!