Op donderdag 21 december om 13.45 uur openen de deuren van de Grote kerk in Epe voor de traditionele inloopconcerten in de dagen voor Kerst. Het zal de 34ste editie zijn van de Play In. Leden van de Midwienterhoornbloazers zullen het evenement “openblazen”. Iedereen kan drie dagen lang, tussen het boodschappen doen door, de kerk binnen lopen om te luisteren naar de verschillende koren, orkesten en solisten.

De eerste middag is de speciale Zonnebloemmiddag. Allereerst bedoeld voor een grote groep minder mobiele mensen die gebracht en gehaald worden door vrijwilligers van de Zonnebloem en begeleiders van verzorgingshuis de Boskamp. Ze kunnen een middag genieten van muziek, orgelspel en van samen zingen. Maar de deuren staan ook open voor andere belangstellenden!

Ook op donderdagavond, op vrijdagmiddag en -avond en op zaterdagmiddag en -avond zijn er inloopconcerten, steeds tussen 14.00 uur en 16.30 uur en ’s avonds tussen 18.30 uur en 21.00 uur. De Play In werkgroep is elk jaar weer op zoek naar vernieuwing, naast de koren en muziekgroepen die traditioneel hun opwachting komen maken. Dit jaar zijn nieuw in het programma: Blaaskwintet Bliss, Accordeonvereniging KNA en pianist Jurre van Egteren. Jaren geleden heeft Jurre als jong talent al meerdere keren opgetreden tijdens de Play In, inmiddels woont hij al lang niet meer in Epe, maar hij vindt het erg leuk om weer eens in Epe op te treden.

Traditioneel worden alle muziekavonden afgesloten met samenzang, begeleid door de organisten van de Grote Kerk. Ieder jaar blijkt opnieuw dat de samenzang door heel veel mensen wordt gewaardeerd en als heel sfeervol wordt ervaren. Na een afsluitend woord op zaterdagavond door de voorzitter van de Ondernemersvereniging blazen de Midwienterhoornbloazers de Play In weer af.

Vanaf 10 december kunt u programmaflyers afhalen bij de VVV, de Readshop, de Posthoorn, Kuyt Mode en de Kaasspecialist of hier bekijken.