Een winkel die honderd jaar bestaat en daarnaast het prestigieuze Predicaat Hofleverancier mag voeren. Hoeveel ondernemers kunnen dat nog zeggen? De zussen Marieke en Christine Hullegie zijn twee van de weinige Eper ondernemers die dit officiële moment binnenkort wél gaan meemaken. Op woensdag 22 september zal burgemeester Tom Horn de dames van het succesvolle Eper bedrijf Sisters In Lingerie namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander officieel tot hofleverancier bekronen.

De geschiedenis van deze bijzondere hofleverancier begon allemaal bij (opa) Herman Hullegie. Was hij eerst nog jarenlang in dienst van onder meer de firma’s Bervoets in Vaassen en Bersenbrugge in Deventer, op 12 oktober 1921 durfde Herman Hullegie de stap te zetten om in Vaassen een zaak in manufacturen, gebreide goederen en petten te beginnen.
Zijn bedrijf bevond zich eerst in het pand op de hoek van de Jan Mulderstraat en de Stationsstraat. Later verhuisde het naar de Jan Mulderstraat 35-37. De zaak groeide uit tot een soort van klein V&D warenhuis. Naast textiel en kleding waren er onder meer meubels en vloerbedekking te koop.

Van kledingwinkel naar lingeriezaak
Inmiddels was de zaak overgegaan naar zoon Jan Hullegie. Onder zijn leiding werden diverse producten afgestoten. Hij maakte er puur een kledingwinkel van. Deze modezaak runde hij samen met zijn vrouw Anny. In 1974 verhuisde die winkel naar de Dorpsstraat 61 in Vaassen. In datzelfde jaar kwam er een tweede zaak bij in Epe. Die winkel was gespecialiseerd in de verkoop van lingerie.
In 1998 zijn Jan en Anny gestopt met de zaak in Vaassen en gingen ze verder in Epe. Die lingeriewinkel is een jaar later overgenomen door hun twee dochters Marieke en Christine Hullegie. Was de winkel de eerste jaren een zelfstandig filiaalbedrijf, in 2004 is de zaak onafhankelijk voortgezet als ‘Hullegie, Sisters in Lingerie’. De dames zijn trots op het feit dat hun bedrijf een historie heeft van een eeuw. Ze vertellen: “We kunnen mede door onze ouders en door onze opa nog altijd doen wat we enorm leuk vinden: werken in een winkel.”

Koningin Máxima
De lingeriezaak van de Eper zussen is al jaren zeer succesvol. “We mogen nog altijd rekenen op een grote schare vaste klanten. Daar zijn we erg trots op. Die hebben ons in de afgelopen coronaperiode ook niet laten zitten.” De zussen zijn zeer blij dat ze als één van de weinige Eper bedrijven hofleverancier gaan worden. “In een officiële brief van de Koning werd aangekondigd dat we het schild op 22 september in ontvangst mogen nemen. We hebben vervolgens uiteraard meteen gevraagd of Koningin Máxima niet bij dat officiële moment aanwezig zou willen zijn, maar ze heeft helaas geen tijd. Wel jammer, we hadden haar vast een passend advies kunnen geven voor een mooi lingeriesetje.”

Actie
Natuurlijk hangt er ook een mooie actie aan dit feestelijke feit, vertellen Marieke en Christine. “Van 23 tot en met 26 september geven we 10 procent korting op onze hele collectie en houden we verlotingen van diverse lingeriesetjes en nachtkleding. Daarbij krijgen al onze klanten deze dagen een leuk (bruikbaar!) cadeau. Op zaterdag 25 september vieren we helemaal feest. Dan delen we taartjes uit van Kamphorst aan de eerste 50 klanten. Dus kom gerust eens bij ons in de winkel!”