Op de zaterdag 17 december is er van alles te doen. Naast de winkels die in kerstsfeer zijn gebracht is er een kerstcadeaumarkt. De kramen staan op de hoek bij de Kookwinkel en op het Horecaplein. Er zijn kraampjes o.a met sieraden, brocante, woonaccessoires. Erna met haar beroemde vogeltaarten, de ventwagen van de Passerel, Sistersinlove, Hagendoornsplaatse, Wonen35, Interaktcontour, Droomboom, Tineke’s Bijouteria. Miets Hoge heeft een kraam gevuld met artikelen geschonken door verschillende bedrijven. De opbrengst gaat naar mensen in onze gemeente die wel wat extra aandacht verdienen. Alle deelnemers komen uit Epe en omstreken.
Door het hele centrum klinkt kerstmuziek uit de installaties van Achterkamp uit Oene. Ook is er de Ganzenfanfare. Gelardeerd met tromgeroffel, gefluit, gegak en andere muzikale klanken marcheren ze door het centrum. Een leuke herinnering mee naar huis? Bezoek de Dickens fotomachine. Dit mobiele foto-concept stuurt je terug in de tijd! Dit in combinatie met grappig en visueel aantrekkelijk straattheater.

In de Grote kerk is de 33ste editie van de Play In, de traditionele inloopconcerten in de dagen voor Kerst. Leden van de Midwienterhoornbloazers zullen het evenement “openblazen”. De inloopconcerten zijn er ook op woensdag 21 en donderdag 22 december. Bekijk hier het Programma 

Prettig boodschappen doen in Epe dus. Vanuit het wijnhuis naast de kerk trakteert de Ondernemersvereniging op glühwein en chocolademelk.
Om 16:00 uur is op de Hoofdstraat naast het “wijnhuis” de feestelijke opening van de Kerststallenroute georganiseerd door een groep vrijwilligers gebaseerd op de kerststallenroute uit Baarn. Meer info.

Ook op de koopzondag 18 december is er van alles georganiseerd.
De kerstcadeaumarkt is er ook op deze dag. En wat dacht u van een ritje maken in een arrenslee door het dorp. Livemuziek is er van de Kerstflageolettes met hun kerstrepertoire vol zalige ontroerende kerstnummers, de Christmas Trio Jazzband, Marcel Klein Orkest,  en een klein maar fijn Dickens draaiorgeltje.   Natuurlijk is er op deze koopzondag ook weer glühwein en chocolademelk. Parkeren is in Epe gratis. U bent van harte welkom.