Kerst in Epe De kerstdagen staan weer voor de deur. Daarom zijn er op Zaterdag 18 en Zondag 19 december van 13:00 – 17:00 uur extra sfeer verhogende activiteiten in het centrum van Epe.

Zaterdag 18 december rijdt de Kerstman met zijn bakfiets door het centrum en hij deelt iets lekkers uit. Op verschillende locaties klinkt  Kerstmuziek uit boxen. Ook zonder sneeuw is het mogelijk om een ritje te maken in een echte arrenslee met paard. Alleen moeten we door de verscherpte maatregelen van iedereen boven de 13 jaar die een ritje wil maken de QR code scannen. Hoog boven de mensen uit kan men kennis maken met de Winterkoning en Koningin. Deze winterse steltenlopers komen na een lange reis vanuit het besneeuwde landschap tevoorschijn. Met kanten kragen, parels en lichtjes, paraderen deze Winterkoning en Koningin parmantig in het rond. De kramen hebben we helaas moeten annuleren.  Ook moet u de PlayIn missen en het wijnhuis met de warme glühwein. Gelukkig zijn er wel veel gezellige winterterrasjes waar u iets kunt gaan drinken.
Zondag 19 december wordt er live gemusiceerd door de Kerstjazzband “Piece of Cake” en het Small Orchestra. Dit One-man orkest laat u genieten van een uitgebreid kerst repertoire ( afhankelijk van de maatregelen kunnen kinderen meespelen) Tussen 13:00 en 15:30 uur komt u de Ganzenfanfare tegen. Een tamboer, een tamboer-maitre en een groep Toulouser ganzen zijn de exquise ingrediënten van deze grandioze act. Gelardeerd met tromgeroffel, gefluit, gegak en andere muzikale klanken marcheren ze door de winkelstraten.

Koopavonden zijn er vanwege de avond lock down niet. Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Dutch NL English EN French FR German DE